Украинската контраофанзива е неуспешна.Това бе основна руска опорка от юни насам.

...
Украинската контраофанзива е неуспешна.Това бе основна руска опорка от юни насам.
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Русия губи територия. Но тактически

" Украинската контраатака е несполучлива ".

Това бе основна руска опорка от юни насам. В понеделник Путин авторитетно увери съветски публицисти, малко след безплодна среща с Ердоган, че украинците " са се провалили ".  

Ден по-късно Евгений Балицки, началник на проруската администрация в Запорожка област, безгрижно изобличи шефа си в неистина. В телевизионно интервю Балицки призна, че Русия се изтегля от Роботино. Е, въпреки всичко той акцентира, че маневрата е осъществена от " тактически " съображения.

" Руската войска напусна - тактически напусна - това населено място, тъй като да се остава на гола земя, в случай че няма метод да се окопаеш изцяло, е лишено от всевъзможен смисъл. Затова съветската войска се изтегли към хълмовете ", посочи той.

The Russian army “tactically abandoned ” the village of Robotyne in the Zaporozhye region, said Balitsky.

“As a result of large and prolonged battles, Robotyne practically no longer exists. The Russian army left, tactically left this settlement, because it does not seem…
— Yasmina (@yasminalombaert)

Балицки не регистрира в късото си самопризнание значимостта на това решение. С изтеглянето си съветските войски де факто оставят голяма междина в първата си отбранителна линия, с което задържането на позициите им в района ще става все по-трудно.
Тактическите маневри дебнат зад ъгъла
Бойни дейности се водят югозападно и западно в покрайнините на Вербове.

forces conducted offensive operations in western Oblast and advanced on September 9.

Geolocated footage indicates that Ukrainian forces advanced northeast and east of Novoprokopivka, west of, and south of. (1/6)
— ISW (@TheStudyofWar)

Южно от Роботино, украинците се стремят да прогонят добре барикадиралите се руснаци на хълмовете край Новопрокопивка (споменати от Балицки). Ако съумеят, зоната би могла да се трансформира в добър плацдарм за набези против втората съветска отбранителна линия.

direction:

The advance of the Armed Forces of Ukraine has been recorded in the vicinity of the enemy`s line of defense east of.

47.411268,35.884911

this confirmed by russian drone vide.
— Ukraine News  (@Ukrainene)

В най-скоро време руснаците може да бъдат принудени да извършат още неприятни " тактически " маневри. 
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден "   получават бабите от " Отрядите на Путин ", които насочат стряскаща опасност против американския президент Джо Байдън... до момента в който популяризират шоколадов пъзел с окупираните украински територии.

" Е, Байдън, наигра ли се? Руската компания " Очумелые ручки " популяризира сладкарския конструктор - " Събери Русия ". В него са включени всичките ни нови райони: Крим, Донецк, Луганск, Херсон, Запорожие. Не се майтапим, Байдън. Гледай и се опасявай да не вземе в нашия конструктор да се появи и Аляска. Слава Богу, че събираме Русия. Слава Богу! "

" Сребърен медалист " е неизвестен руснак, който се възмущата от отхвърли на казахстански граничари да го пуснат в страната им. По неговите думи - тъй като имал стикер " Z " на колата си.

" Искам да се обърна към всички руснаци. Аз съм участник в " специфичната военна интервенция " (СВО). Няколко пъти съм бил там от 2014 година насам. Бих се и бях ранен няколко пъти. Днес желаех да отида в Казахстан. В колата ми, на задното стъкло - има стикер " Z - да поддържаме нашите ". Когато дойдох на границата с Казахстан, не ме пуснаха. Искаха да ме накарат да скъсам стикера, обясниха ми, че такива стикери са неразрешени в тяхната страна. Не мога да схвана до каква степен я докарахме. Не го скъсах, просто обърнах колата и потеглих. Какво се случва? Нашата Русия, ние сме репресирани на всички места, просто гледаме задниците на всички и си траем. Нека се съберем дружно и когато казахстанска кола влезе в Русия, да ги задължаваме да залепят шибана писмен знак " Z " или шибано " О ", или " V " в поддръжка. В противоположен случай да си карат в своя Казахстан или да се движат тук с таксита. Защо би трябвало да ни тормозят, а ние да стоим и да гледаме? И всичко това ми бе казано със застрашителен звук, че в случай че ти в този момент опиташ да преминеш от тук, ще те арестуваме, ще ти отнемем колата и ще те изгоним. Не съм им казвал, че съм участник в СВО, в случай че им бях споделил, несъмнено щяха да ми вържат ръцете и краката, да ме отведат и да ме продадат на Украйна. Какво се случва момчета? От всички страни ни блъскат! "

Russian " participant of the SMO " was not allowed to enter Kazakhstan because he had a Z-sticker on his car.

He is furious and complains about Russia being oppressed.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko)

Със " златен медал " награждаваме Маргарита Симонян,  основна редакторка на RT. На 8, 9 и 10 септември в окупираните от Русия територии се организират избори - под дулото на съветски револвер украинци гласоподават, с цел да потвърдят противозаконното анексиране земите им. 

Симонян обаче наподобява цени изборното право на локалните поданици и ги приканва да го упражнят. За да не изпаднат още веднъж под тиранията на Украйна.

" Трябва да ценим всичко това. Всичко излиза наяве, когато вършим съпоставения, нали по този начин? Представете си, пази Боже, да бяхме живели в Украйна. Затова ценете това, което имате. Гласувайте за който пожелаете, на нас не ни е разрешено да ви насърчаваме да гласувате за съответен претендент. Но би трябвало да отидете и да гласувате ".

Russian propagandist Simonyan calls all Russians to vote in the elections and " treasure what they have ", otherwise it will be like in Ukraine.

This is what Putin counts on, and that`s why he will continue the war for as long as he is in power.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР